Wat te zien op Incubate? NRC geeft 5 tips

 • Thurston Moore Group

  De voormalige gitarist/zanger van het New Yorkse Sonic Youth, is tegenwoordig voorman van de tussen noise en free-jazz zigzaggende TMG, waarin hij wordt bijgestaan door Sonic Youth-drummer Steve Shelley.

  8/9, 22.00, 013

 • Yona Friedman

  De als radicaal bekend staande architect Friedman houdt een lezing over ‘De vrijheid van het individu’, over de vraag op welke manier bewoners mede kunnen vormgeven aan kunstwerken, gebouwen en wijken.

  11/9, 15.00, Duvelhok

 • Chantal Acda en Dez Mona

  De Vlaamse zangeres Chantal Acda, bekend van haar band The Isbells, voegt zich bij het eveneens Vlaamse duo Dez Mona voor de fraaie versmelting van uitwaaierende zang en smeulende beats.

  10/9, 20.30, Tilburg Theaters

 • Yob

  Het trio Yob uit Eugene, Oregon, laat hun nummers koesterend beginnen, om ze te laten uitlopen op gebeuk. Door de subtiele verschuivingen in het volume en schuurgeluid, en de ogenschijnlijk geruststellende zangpartijen, heb je als luisteraar niet meteen door dat je in een verwoestende geluidsorgie beland bent.

  11/9, 21.45, 013

 • Best of Borscht

  Borscht is de naam van een cinema-collectief uit Miami, dat ‘Miami’ als onderwerp heeft. De filmmakers willen hun stad op een andere manier in beeld brengen dan als ‘mooi maar verdorven party-bolwerk’, en organiseren zich ook op een voor de filmwereld ongewone manier: als een onderling losjes verbonden groep die in verschillende samenwerkingen hun projecten realiseert. Regisseurs Keisha Witherspoon en Jonathan Kane zullen in Tilburg films presenteren als Tourists en New Miami Voices.

  The Best of Borscht, 8-11/9, Cinecitta

  • Hester Carvalho