Presidentsverkiezingen VS

Trump stopt met ‘zwarte lijst’ van nieuwsmedia

Presidentskandidaat Donald Trump stopt per direct met de ‘zwarte lijst’ van media die niet welkom zijn bij campagne-bijeenkomsten. Dat bevestigde zijn campagneteam woensdag. Onder meer The Washington Post, BuzzFeed, Politico en The Huffington Post werd een tijdlang toegang tot Trumps bijeenkomsten ontzegd. Dat gebeurde bij een aantal titels al sinds vorig jaar. In juni voegde Trump The Washington Post toe aan zijn blacklist. In augustus dreigde hij ook The New York Times aan de lijst toe te voegen, maar zover kwam het niet. Nu is, nadat er al langer binnen het campagneteam van de Republikeinse presidentskandidaat op aangedrongen werd, de complete lijst dus verleden tijd. „Ze kunnen me toch niet slechter behandelen dan ze al doen”, lichtte Trump toe. De bewuste media reageerden door te benadrukken dat het in beginsel al een zorgwekkende maatregel was, die een gevaarlijk precedent kan hebben geschept voor toekomstige politieke campagnes. (NRC)

    • Peter Zantingh