Pliskova naar halve finale US Open, Murray uitgeschakeld

Wawrinka (31) speelt in de halve eindstrijd tegen Kei Nishikori, die Murray uitschakelde.

Karolina Pliskova dankt het publiek in New York na haar overwinning. Foto: AP

Tennisser Stan Wawrinka heeft woensdagavond laat (lokale tijd) voor het tweede opeenvolgende jaar de laatste vier bereikt van het US Open. De als derde geplaatste Zwitser schakelde de 27-jarige Argentijn Juan Martin del Potro in vier sets uit: 7-6 (5) 4-6 6-3 6-2. Het duel in het Arthur Ashe Stadium duurde 3 uur en 12 minuten en was pas ruimschoots na middernacht in New York afgelopen.

Wawrinka (31) speelt in de halve eindstrijd tegen Kei Nishikori. De als zesde geplaatste Japanner was in vijf sets te sterk voor de als tweede geplaatste Brit Andy Murray: 1-6 6-4 4-6 6-1 7-5.

Pliskova

Bij de vrouwen heeft Karolina Pliskova woensdag voor het eerst in haar loopbaan de halve eindstrijd gehaald op een grandslamtoernooi. Op de US Open in New York bereikte de Tsjechische tennisster de laatste vier door in rap tempo af te rekenen met een andere verrassing uit het toernooi, de achttienjarige Kroatische Ana Konjuh: 6-2 6-2.

Pliskova won de eerste vier games van de eerste set op rij en was ongenaakbaar op eigen service. De nummer tien van de plaatsingslijst verloor op eigen opslag slechts één punt in de eerste set. In de vijfde en zevende game van de tweede set leverde Konjuh haar opslagbeurt weer in en haar tegenstander serveerde de wedstrijd eenvoudig uit.

De Tsjechische neemt het in de halve finale op tegen de winnares van de topper tussen Serena Williams en Simona Halep, die later op woensdag wordt gespeeld. In de andere halve finale staan de Deense Caroline Wozniacki en de Duitse Angelique Kerber tegenover elkaar. (ANP)