MS Mode start door in afgeslankte vorm

Foto ANP / Koen van Weel

Bij de doorstart van het failliete MS Mode blijven in Nederland circa 100 van de 130 winkels open. Ongeveer tweederde van de 934 Nederlandse werknemers houdt zijn baan. Dat is het voornemen van de doorstartende partijen, zegt curator Cees de Jong in een interview met NRC.

Donderdag bereikten de curatoren een deal over een doorstart, met de oude eigenaren, CoolCat-oprichter Roland Kahn en zijn compagnon Jaco Scheffers, en de Amerikaanse investeerder Great American Group (GA). Deze laatste partij heeft de voorraden van MS Mode gekocht en gaat die de komende twee maanden in de winkels verkopen. Kahn en Scheffers gaan verder met een ‘nieuw’ MS Mode.

MS Mode had ook 270 winkels in vijf andere landen. Het bedrijf gaat wel door in Spanje en Luxemburg, maar de dochterbedrijven in Frankrijk, Duitsland en België houden op te bestaan.

Behalve het bod van Kahn, Scheffers en GA, waren er nog twee serieuze bieders, zegt curator De Jong. De ene was het Belgische retailconcern FNG, eigenaar van onder meer Claudia Sträter en Steps, dat op het punt staat samen te gaan met het Nederlandse moederbedrijf van Miss Etam. FNG kreeg op een gegeven moment „pijn in de buik” van de risico’s, zegt De Jong en trok zich terug. De andere bieder was de Amerikaanse partij Gordon Brothers. Die wilde alleen de voorraad hebben, maar MS Mode niet voortzetten.

Hoeveel Kahn, Scheffers en GA voor MS Mode betalen, wil De Jong niet zeggen. Wel zegt hij dat de biedingen van de verschillende partijen varieerden „tussen de 10 en 20 miljoen euro”.

Lees hier een interview met de curator: Roland Kahn mag het nog een keer proberen
    • Teri van der Heijden
    • Barbara Rijlaarsdam