MS Mode maakt doorstart onder oude eigenaar

De kledingketen met zo’n vierhonderd vestigingen werd vorige maand failliet verklaard. Bij het bedrijf werken 2.300 mensen.

Een filiaal van MS Mode gaat weer open. Foto Koen van Weel / ANP

Kledingketen MS Mode maakt een doorstart onder de oude eigenaren, ondernemers Roland Kahn en Jaco Scheffers. Het tweetal krijgt daarbij de hulp van GA Europe, een investeerder die zich specialiseert in het herstructureren van bedrijven. Beide partijen hebben daar donderdag een akkoord over bereikt, zo melden de curatoren in een verklaring.

Wat voor plannen GA Europe en Coolinvestments, het bedrijf van Kahn en Scheffers, met MS Mode hebben wordt pas later bekend. GA Europe werkt momenteel aan een plan om de modeketen weer “financieel en operationeel gezond” te krijgen. Tot die tijd blijven de vierhonderd winkels van MS Mode open om de huidige voorraden met korting te verkopen.

Lees het portret van Ronald Kahn: Onuitstaanbaar, provocerend en uiterst charmant

Zodra de toekomstplannen af zijn en de kledingrestanten verkocht, wordt MS Mode weer onderdeel van Coolinvestments. Het merk wordt dan weer herenigd met CoolCat, America Today en lingeriemerk Sapph, andere kledingketens van Kahn en Scheffers. Dat een doorstart dichtbij was, meldden ingewijden woensdag al aan NRC.

Doorstart liet langer op zich wachten

Aanvankelijk hadden de curatoren van het bedrijf gehoopt MS Mode eind vorige maand al door te starten, maar onder meer de financiering bleek een probleem. Daarom is onlangs een beroep gedaan op de vorige eigenaren, die hebben toegezegd de doorstart te financieren. Bij MS Mode werkten op het moment van het faillissement zo’n 2.300 mensen.

Vorige maand zei Jaco Scheffers nog tegen NRC dat hij en Kahn niet bezig waren met een bod op de keten, omdat hun tijd voorbij was. De ondernemer stelde echter ook dat als een investeerder met interesse een beroep op hem en Kahn zou doen, zij hun “verantwoordelijkheid” zouden nemen.

Lees ook: Als het tegenzit, ligt het bij bedrijven opeens aan het weer.

MS Mode werd in de loop van vorige maand failliet verklaard na een periode van tegenvallende resultaten. De keten had onder meer last van de warme winter, waardoor de wintercollectie slecht liep en met korting moest worden verkocht. Ook had MS Mode last van het negatieve sentiment in de sector.

    • Joost Pijpker