Golf

Pieters mist KLM Open door wespesteek

De Belgische titelverdediger Thomas Pieters is de grote afwezige bij het KLM Open, dat donderdagochtend op golfbaan The Dutch in het Gelderse Spijk is begonnen. Hij is maandag door een wesp gestoken en dat veroorzaakte bij hem een allergische reactie, meldde de organisatie donderdagochtend. Pieters zou de eerste twee ronden van de 97ste editie samenspelen met de Nederlandse kanshebber Joost Luiten en de Oostenrijker Bernd Wiesberger. De 24-jarige Belg wordt vervangen door de Zuid-Afrikaan Jake Roos. Het is voor de organisatie een flinke tegenvaller dat Pieters zich heeft moeten afmelden. Hij was na zijn overwinning in augustus in Denemarken en zijn uitverkiezing voor het Europese team voor de Ryder Cup één van de grote publiekstrekkers. „Hij blaakte van zelfvertrouwen'', liet de directie van het KLM Open weten. (ANP)

    • Ward op den Brouw