EK-kwalificatie

Nederland verslaat Duitse basketballers

De Nederlandse basketballers hebben woensdagavond de tweede overwinning behaald in de kwalificatiestrijd voor het Europees kampioenschap van 2017. Nederland was bij het jubileum van bondscoach Toon van Helfteren, die voor voor de honderdste keer op de bank zat, verrassend met 75-71 te sterk voor het nog ongeslagen Duitsland.

De Nederlandse ploeg stond in Oberhausen bij de rust al met40-35 voor, mede dankzij achttien punten van Charlon Kloof. Hij werd met 22 punten topscorer. Ook Nicolas de Jong was met twintig punten uitstekend op dreef. Bij Duitsland, dat het kwalificatietoernooi is begonnen met twee overwinningen, ontbraken NBA-vedettes Dirk Nowitzki (gestopt) en Dennis Schröder (pauze ingelast). Nederland begon de kwalificatiereeks met een nederlaag tegen Oostenrijk, waarna Denemarken wel werd verslagen. (ANP)

    • Ward op den Brouw