Derde arrestatie om auto met gasflessen Notre Dame

In de auto, die op zo’n honderd meter van de kathedraal stond, lagen zeven gasflessen.

Een alerte cafémedewerker ontdekte de auto op zo'n honderd meter bij de kathedraal vandaan.
Een alerte cafémedewerker ontdekte de auto op zo'n honderd meter bij de kathedraal vandaan. Foto Francois Mori / AP

De Franse politie heeft een derde arrestatie verricht in het onderzoek naar een auto die in de nacht van zaterdag op zondag werd gevonden nabij de Parijse kathedraal de Notre Dame. Dat meldt persbureau Reuters. In het voertuig lagen zeven gasflessen, waarvan zes nog helemaal vol.

De derde verdachte die is opgepakt, is een vrouw. Eerder meldde de Franse zender BFMTV dat de andere gearresteerde personen een stel vormen van wie de man een leeftijd van tussen de 34 en 39 jaar heeft. Het zou hierbij gaan om de eigenaren van de auto.

Tijdens de arrestaties, stak een van de vrouwen in op een politieagent. Daarop loste een collega van de agent een schot en verwondde de vrouw. De aanhoudingen werden verricht in Boussy-Saint-Antoine, dertig kilometer ten zuidoosten van de Franse hoofdstad.

Cafémedewerker

Een alerte cafémedewerker ontdekte de auto op zo’n honderd meter van de kathedraal. Het voertuig had geen kentekenplaten en de alarmlichten stonden aan. De medewerker kreeg daarop argwaan en schakelde de politie in.

Momenteel geldt in Frankrijk de noodtoestand na de reeks aanslagen die het land afgelopen jaren teisterde, met als laatste grote terroristische aanval de aanslag in Nice, waarbij 86 mensen om het leven kwamen.

De bijna zevenhonderd jaar oude Notre Dame is een van de belangrijkste toeristische plekken in Parijs.