Arrestaties na vondst gasflessen in Parijs

De Franse politie heeft een geradicaliseerd koppel aangehouden in verband met de vondst van een auto vol gasflessen in het centrum van Parijs. Pas woensdag maakte het terrorismeparket bekend dat zondagochtend nabij de kathedraal Notre-Dame een Pegeot 607 is gevonden met zes gasflessen, de meeste vol. De geparkeerde auto had geen kentekenplaten, de alarmlichten stonden aan. Eén gasfles (een lege) stond op de passagiersstoel, de andere lagen in de achterbak. Maar een ontstekingsmechanisme is niet gevonden.

Behalve de eigenaar van de auto, die niet bekend was bij de politie, zijn op een rustplek langs een snelweg in het zuiden een man en een vrouw aangehouden die ervan verdacht worden de auto te hebben neergezet. De vrouw zou op de lijst ‘S’ van staatsgevaarlijke radicalen staan, melden Franse media.

Gasflessen worden zelden gebruikt om bommen van te maken. In 2010 probeerde een man in New York een gasfles te laten exploderen. Maar dat mislukte.

    • Peter Vermaas