Ajax-Feyenoord

Zestig uur werkstraf voor Vermeer-pop

De man die in februari een pop van Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer aan een strop over de reling van de Amsterdam Arena hing, heeft woensdag een werkstraf van zestig uur gekregen, plus een stadionverbod van twee jaar. Het Openbaar Ministerie had tachtig uur werkstraf geëist, waarvan veertig voorwaardelijk. Het incident gebeurde bij de wedstrijd Ajax-Feyenoord in het vak van de harde kern van Ajax-aanhangers. De opblaaspop was aangekleed met een shirt met de tekst ‘Vermeer 1’ aan de ene kant en ‘NSB’ aan de andere kant. Zowel de doelman als de Amsterdamse club deed aangifte. Vermeer stapte in 2014 over van Ajax naar Feyenoord, wat een aantal fans van de Amsterdamse club als verraad ziet. De fan sprak van een uit de hand gelopen grap. (NRC)