Zwangere vrouw mishandeld in Barcelona om nikab

De vrouw liep met haar man en kinderen op straat toen twee mannen haar aanvielen om haar kleding.

Vrouwen in nikab op het strand. Foto houdt geen verband met het bericht. Foto: Emily Irving-Swift / AFP

De politie in Barcelona heeft vorige week maandag twee mannen opgepakt die een zwangere vrouw in nikab mishandelen. Dat melden Spaanse media woensdag.

De vrouw was volgens getuigen ‘s avonds met haar man en twee kinderen aan het wandelen, toen de twee mannen haar vanwege haar kleding uitscholden en een trap in haar buik gaven. In eerste instantie werd de man van de vrouw aangevallen. Toen de vrouw tussenbeide probeerde te komen, werd ook zij aangevallen. Omstanders beschermden de vrouw en kinderen vervolgens tot de politie arriveerde.

De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na het doen van verschillende tests werd geconstateerd dat de vrouw en haar ongeboren kind geen letsel hebben opgelopen.

De twee verdachten zijn volgens de politie lid van extreemrechtse groeperingen. Eén van de twee zou ook lid zijn van een radicale supportersgroep van voetbalclub Espanyol. Het tweetal wordt beschuldigd van mishandeling en discriminatie.

    • Etienne Verschuren