De Thuiskok: Beroemde kip uit San Fran

De kip van Café Zuni in San Francisco is beroemd; wie googlet naar ‘Zuni chicken’ vindt 356.000 resultaten. Paltrow kent de beroemde maker van dit gerecht, chef Judy Rodgers, ongetwijfeld persoonlijk en heeft een simpele variant verzonnen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de kip met vel naar boven in een braadslee. Stop de tenen knoflook ertussen.

Meng apart de rozemarijn, tijm, het zout, een paar draaien peper, de citroenrasp en 1 eetlepel olijfolie.

Wrijf de kip rondom met dit mengsel in, ook onder het vel. Zet de braadslee in de oven en rooster de kip 40 minuten.

Neem de slee uit de oven en stop het brood en de citroenhelften tussen de stukken kip; schep wat kipvocht er overheen. Besprenkel alles met olijfolie en zet nog 10 minuten terug in de oven.

Meng intussen de ansjovis, azijn en het water. Doe de rucola in een grote kom. Neem de kip uit de oven en voeg direct het ansjovismengsel toe.

Haal de croutons uit de braadslee en leg ze in de serveerkom met rucola; meng hier nog 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout door.

Leg de stukken kip op de salade, dek af met aluminiumfolie.

Plet de iets zacht geworden knoflook uit het velletje, knijp de citroenhelften erboven uit en schraap zoveel mogelijk stukjes uit de braadslee. Schenk naar smaak dit knoflookvocht over de broodsalade met kip en serveer.