Net geen tweede ritzege voor Gesink in Vuelta

In de zeventiende etappe eindigde Gesink als derde, op elf seconden van de Zwitserse winnaar Mathias Frank.

Robert Gesink won zaterdag nog op fraaie wijze de koninginnenrit in de Ronde van Spanje.
Robert Gesink won zaterdag nog op fraaie wijze de koninginnenrit in de Ronde van Spanje. Foto: Jose Jordan / AFP

Robert Gesink heeft woensdag naast zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje gegrepen. De Nederlandse klimmer moest in de zeventiende etappe de Zwitser Mathias Frank en de Tsjech Leopold König voorlaten. Gesink kwam in de rit met aankomst bergop in Llucena na 177 kilometer als derde over de meet.

Gesink maakte deel uit van een kopgroep van 28 renners, onder wie ook zijn ploeggenoot Bram Tankink. De meute verzamelde een marge van ruim 6 minuten en hield die grotendeels vast tot aan de slotklim. Frank was samen met de Italiaan Dario Cataldo op 30 kilometer van de meet uit die kopgroep ontsnapt. Zij begonnen aan de 4 kilometer lange slotklim met een voorsprong van 20 seconden.

Lees ook: Gesink wint koninginnenrit in de Ronde van Spanje.

Voor Frank, rijdend voor IAM Cycling, was die marge net genoeg. Hij hield op de top 4 seconden over op König en 11 seconden op Gesink, die eerder wel succesvol was in de veertiende etappe naar de top van de Aubisque. In de tiende etappe eindigde de coureur van LottoNL-Jumbo achter Nairo Quintana als tweede.

Die Colombiaan is nog altijd de leider in de Vuelta. De coureur van Movistar kwam op ruim 3 minuten van Frank in gezelschap van zijn concurrenten Chris Froome, Alberto Contador en Esteban Chaves over de finish. Zijn marge blijft met nog vier etappes te gaan 3.37 minuut op Froome. De Brit hoopt vrijdag in de tijdrit wat van die achterstand goed te maken. (ANP)