Luchtvaart

Ryanair stalt nieuwe vliegtuigen niet in VK vanwege Brexit

De 50 nieuwe vliegtuigen van luchtvaartmaatschappij Ryanair zullen niet in het Verenigd Koninkrijk worden gestationeerd. Topman Michael O’Leary vindt de politieke situatie daar te onzeker vanwege de Brexit, meldde de Britse nieuwszender SkyNews woensdag. Op een persconferentie zei de Ier O’Leary ook dat de Brexit nu al banen kost in het Verenigd Koninkrijk en dat investeringen worden uitgesteld. Politici die nu werken aan de invulling van de Brexit zijn „kippen zonder kop” die „geen idee hebben waar ze terechtkomen”. Ryanair zegt dat de Brexit het bedrijf groei kost. De prijsvechter heeft 300 vliegtuigen, een aantal dat over acht jaar op 520 moet liggen. Ryanair, dat werk biedt aan 9.600 mensen, heeft zijn hoofdkantoor in Ierland. (NRC)

    • Etienne Verschuren