formule1

Bernie Ecclestone blijft na overname door Liberty Media nog drie jaar bij Formule 1

Bernie Ecclestone blijft betrokken bij Formule 1, ook na de overname van de sport door het Amerikaanse Liberty Media van mediatycoon John Malone.

„Ze willen dat ik hier nog drie jaar blijf”, zei de 85-jarige Ecclestone woensdag tegenover Reuters. Met de overname van de aandelen van de Britse grootaandeelhouder CVC zou een bedrag van 8,5 miljard dollar zijn gemoeid. Liberty Media wil de overname in een later stadium afronden met een beursgang in New York.

In verband met de onderhandelingen over de overname is Ecclestone volgende week afwezig bij de Grand Prix van Singapore. De Brit heeft de afgelopen decennia van Formule 1 een commercieel succes gemaakt met een jaarlijkse omzet van 1,7 miljard euro. Na de overname zou hij directeur blijven bij Formula One, de onderneming waarin alle commerciële rechten van Formule 1 (tv-rechten, reclame, contracten met circuits) zijn ondergebracht.

Ecclestone werd in 1978 de baas van de Formula One Constructors Association (FOCA). Met de verkoop van de televisierechten van de races in de Formule 1 verdiende de Brit miljoenen en werd hij de machtigste man in de autosport. Ook na de overname van een groot deel van de aandelen door CVC Capital, bleef Ecclestone aan als baas van de Formula One Group.

    • Harry Meijer