El Salvador

Nicaragua verleent ex-president politiek asiel

Nicaragua verleent politiek asiel aan de voormalig president van El Salvador, Mauricio Funes, die in zijn eigen land onder vuur ligt wegens een wapenstilstand met bendes tijdens zijn bewind (2009-2014) en omdat hij wordt aangeklaagd wegens persoonlijke zelfverrijking. Funes ontkent alle aanklachten. La Gaceta, de officiële publicatie van de Nicaraguaanse regering, maakte dinsdag bekend dat Funes en zijn gezin politiek asiel krijgen, omdat hun levens in gevaar zijn als gevolg van „een gevecht voor democratie, vrede, gerechtigheid en mensenrechten.” De regering van Funes ontkende altijd te onderhandelen met bendes, die verantwoordelijk zijn voor het hoge moordcijfer in El Salvador. Maar ambtenaren verklaren dat de regering van Funes wel met bendeleiders onderhandelde. (AP)