Een spoor van platen, alsof het voetstappen zijn

Ty Segall schrijft sneller dan God kan luisteren. De 29-jarige Californische messias van de garagerock laat een spoor van platen achter zich alsof het voetstappen zijn – zowel solo als met gelegenheidsprojecten. En het grootste mirakel: het is allemaal even goed. Alleen al de afgelopen twaalf maanden verschenen Emotional Mugger (soloplaat), Ty Rex (covers van glamrockband T. Rex) en II (van zijn spacerocktrio Fuzz). Het werd kortom hoog tijd voor iets nieuws: GØGGS.

Op LP raggen Segall en Chris Moothart om beurten op het drumstel dan wel zoemende stofzuigergitaar, terwijl zanger Chris Shaw (Ex-Cult) zijn boze strot schor blaft. In 26 minuten blaast het trio er tien straffe fuzzpunkkrakers doorheen, waarvan ‘Falling In’ en ‘She Got Harder’ het beste swingen.

    • Frank Provoost