documentaire

Absolutely Fashion: Inside British VogueBBC 2, 22.00-23.00u.

Voor het eerst laat de Britse versie van het invloedrijke modeblad Vogue camera’s toe voor een uitgebreide documentaire, door de BBC uitgezonden in twee delen. Eerder werd Anna Wintour van de Amerikaanse Vogue al gevolg in The September Issue, nu is haar Britse tegenhanger Alexandra Shulman aan de beurt, die al sinds 1992 de leiding heeft over het blad. Regisseur Richard Macer krijgt een jaar lang toegang tot de redactie in een spannende tijd: het blad bestaat honderd jaar en gaat dat vieren met grote evenementen en een speciale editie. Tegelijkertijd is de (digitale) toekomst onzeker. Shulman en haar team moeten niet alleen concurreren met andere bladen, maar willen ook een nieuwe doelgroep bereiken: de Instagram-generatie. Bekende modegezichten als Karl Lagerfeld en Stefano Gabbana komen voorbij en supermodel Kate Moss wordt gevolgd tijdens een fotoshoot voor een belangrijke cover. Zin in een diepte-interview heeft ze niet. Macer heeft het wel vaker moeilijk . Ook andere modellen en Shulman zelf kunnen de camera’s niet altijd waarderen. Toch lukt het hem om een paar bijzondere momenten in beeld te brengen.

    • Auteur Onbekend