Auto met gasflessen gevonden in de buurt van Notre Dame

Het voertuig werd in de nacht van zaterdag op zondag gevonden. Twee personen zijn gearresteerd.

Franse politie patrouilleert langs de Seine, eerder deze maand. In de buurt van de Notre Dame werd zaterdag op zondag een auto met gasflessen gevonden.
Franse politie patrouilleert langs de Seine, eerder deze maand. In de buurt van de Notre Dame werd zaterdag op zondag een auto met gasflessen gevonden. Foto AP

Het Franse antiterrorismeparket doet onderzoek naar een auto die in de nacht van zaterdag op zondag werd gevonden nabij de Parijse kathedraal de Notre Dame. In het voertuig lagen meerdere gasflessen. Twee personen zijn gearresteerd. Volgens verschillende Franse media stonden zij op de lijst met personen die verdacht worden van religieuze radicalisering.

Een politiefunctionaris zei tegen Reuters dat de alarmlichten van de auto aanstonden toen deze gevonden werd. Het voertuig had geen kentekenplaat, ook werd er geen ontstekingsmechanisme gevonden. Het stond geparkeerd aan de overkant van de Seine, ongeveer honderd meter bij de kathedraal vandaan. Een cafémedewerker ontdekte de auto en alarmeerde de autoriteiten.

De Franse zender BFMTV meldt dat de gearresteerde personen een stel zijn, van wie de man een leeftijd tussen de 34 en 39 jaar heeft. Beiden zouden bekend zijn bij de autoriteiten. Dit nieuws is nog niet bevestigd.

Noodtoestand

In Frankrijk geldt momenteel de noodtoestand na de serie aanslagen die het land de afgelopen jaren teisterde, met als laatste grote terroristische aanval de aanslag in Nice, waarbij 86 mensen om het leven kwamen.

De bijna zevenhonderd jaar oude Notre Dame is een van de belangrijkste toeristische plekken in Parijs.