Apple presenteert iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel

De nieuwe iPhones zijn waterdicht, beschikken over verbeterde camera’s en hebben een langere batterijduur.

Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook bij de presentatie woensdag.
Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook bij de presentatie woensdag. Foto: Beck Diefenbach / Reuters

Apple heeft woensdag in San Francisco zoals verwacht de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel gepresenteerd. Bij het evenement werd ook aangekondigd dat het spel Super Mario in het najaar beschikbaar zal zijn voor het mobiele besturingssysteem iOS en Pókemon Go voor de Apple Watch, waarvan een tweede editie werd onthuld.

Bijzonder aan de iPhone 7 is dat het toestel waterdicht is, stereospeakers heeft, door middel van een dubbele lens meer licht kan opvangen en een hogere resolutie (12 megapixels) haalt. De iPhone 7 is wat lichter en groter dan zijn voorganger, maar aan het design is weinig veranderd. De nieuwe iPhones zijn in de kleuren goud, goud-roze, zilver en glimmend zwart verkrijgbaar in modellen met een 4,7-inch (iPhone 7) en 5,5-inch (iPhone 7 Plus) scherm. De iPhone 7 Plus, ook waterdicht, is uitgerust met twee camera’s. De toestellen hebben verder een twee uur langere batterijduur dan de iPhone 6S.

Lees ook: Gaap, alweer een nieuwe iPhone.

De bekende mechanische homeknop verdwijnt. Ook komt Apple met draadloze oordopjes in plaats van de oude aansluiting voor hoofdtelefoons.

De nieuwe iPhones zullen vanaf 16 september beschikbaar zijn in Nederland en vanaf aanstaande vrijdag kunnen worden besteld. In Nederland zijn de iPhones beschikbaar vanaf 659 euro.

Met de nieuwe iPhones kun je in het water vallen, zonder dat het toestel het begeeft: