Voel je James Bond-achtig cool

Een tip van onze tech-redactie.

Beeld Sgnl

Dit is niet per se praktisch. Of nodig. Maar de ‘Sgnl’, een armband die je laat bellen met je vingertoppen, ziet er wel heel James Bondachtig cool uit. Hij is nu razend populair op crowdfundingsite Kickstarter. Het werkt zo: je draagt een armbandje – of wisselt je horlogebandje in voor een Sgnl-horlogebandje – en dat armbandje krijgt via bluetooth een signaal als je wordt gebeld. Zodra je de vibratie voelt, druk je op een knopje op het bandje en breng je je vinger naar je oor. Praten gaat via de microfoon in het bandje (het bandje is nu immers vlak bij je mond), en de geluidstrillingen gaan via geleiding door je pols en vinger naar je oor (beengeleiding). Je belt dus zonder je telefoon vast te houden, met alleen je vinger aan je oor. De voordelen van Sgnl – behalve dat je je waarschijnlijk heel cool voelt – zijn dat er niemand kan meeluisteren en dat je dus niet meer je telefoon aan je oor hoeft te houden. Die kan gewoon in je tas of zak blijven zitten.