De Thuiskok: Salade met blauwe kaas

©

Tot mijn verbazing meldt actrice Gwyneth Paltrow, auteur van (H)eerlijk makkelijk, dat ze altijd stinkkazen in huis heeft, waaronder blauwe kaas. Nu lijken stinkkazen mij niet de gezondste ingrediënten, iets dat de filmster altijd zegt heel belangrijk te vinden. Maar als liefhebber juich ik dit alleen maar toe. Gele bieten, die je niet zo snel vindt in de supermarkt maar wel bij de groenteboer, zijn hier vooral voor de kleur, dus het is geen probleem ze te vervangen door rode bieten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verpak de bieten in aluminiumfolie met zout, peper, een

beetje olijfolie en een scheutje azijn. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 1 uur in de oven.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg zout en peper toe. Meng voor de salade alle ingrediënten in een grote kom en schep de helft van de dressing erdoor. Voeg naar wens nog wat zout en peper toe en schep de salade op 4 kleine borden of 1 groot bord. Serveer hem met de resterende dressing erbij.

    • Sam de Voogt