Rechtbank

Holleeder mag deal van zus niet inzien

Willem Holleeder krijgt geen inzage in een schikkingsovereenkomst van zijn zus Sonja met het OM. De schikking betekende het einde van een langdurig onderzoek naar de erfenis van Heinekenontvoerder Cor van Hout, de partner van Sonja Holleeder die in 2003 werd doodgeschoten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten. Volgens de advocaten van Holleeder is de financiële afwikkeling van die zaak van belang om de betrouwbaarheid van de getuigenis van Sonja Holleeder te toetsen. Daarom wilde de verdediging van Holleeder inzage in het stuk. De rechtbank is het daar niet mee eens. De rechtbank ziet ook geen aanleiding om Sonja Holleeder te dwingen vragen te beantwoorden over dit onderzoek. Volgens de rechtbank mag Sonja Holleeder zich als getuige beroepen op haar verschoningsrecht. (NRC)

    • Auteur Onbekend