NCOI neemt branchegenoot Luzac over

Het opleidingsinstituut NCOI dijt uit, vorig jaar werd branchegenoot Schoevers overgenomen.

Interieur van de nieuwe locatie van het Luzac College Amsterdam.
Interieur van de nieuwe locatie van het Luzac College Amsterdam. Bas Czerwinski / ANP

Opleidingsinstituut NCOI neemt branchegenoot Luzac over van private-equitypartij Nordian Capital Partners. Hoeveel wordt betaald voor Luzac, is niet bekendgemaakt.

De twee aanbieders willen samen onder de naam Hogeschool Luzac vanaf volgend studiejaar tot vijf voltijds bacheloropleidingen aanbieden, waarvan sommige met een uitzicht op een baan. De bedrijven willen de richtingen management, bedrijfskunde, commerciële economie, rechten en IT optuigen.

Voltijds onderwijs

Met de overname wil het NCOI z’n positie in het voltijds onderwijs versterken. NCOI-eigenaar Robert van Zanten zegt tegen het Financieele Dagblad.

“Nu we met bacheloropleidingen beginnen, is het een logische stap vervolgens ook masteropleidingen aan te gaan bieden”.

Het NCOI, voluit het Nederlands Commercieel Opleidings Instituut, is met een jaaromzet van zo’n 200 miljoen het grootste particuliere opleidingsinstituut voor mensen met een baan. De onderwijsaanbieder biedt zo’n vierduizend verschillende opleidingen en trainingen aan. Particulier onderwijs is vaak een stuk prijziger en onderscheidt zich verder door een lagere uitval. Vorig jaar nam het NCOI de verlieslijdende secretaresseschool Schoevers al over.

Lees een interview met Van Zanen over de overname van Schoevers: ‘Dames van Schoevers zijn nog steeds ongelofelijk gewild’

Luzac schrijft in een persbericht een zelfstandig opererende organisatie te blijven na de overname. Het biedt momenteel voortgezet onderwijs op allerlei niveaus aan en van brugklas tot en met eindexamen. Rond de 2000 leerlingen volgens onderwijs bij Luzac, het bedrijf heeft 650 medewerkers.