Monster met grote muil

Stel dat de gepeste Daniel LaRusso niet de held was van Karate Kid. En dat je de legendarische tienerfilm door de ogen bekijkt van getergde bullebak Johnny van de Cobrai Kai’s. Dat zou een heel andere rolprent opleveren. Hoe zou het verhaal van Star Wars: Return of the Jedi eruitzien als je de vernietiging van de Death Star ziet uit het standpunt van de nietsvermoedende gecontracteerde bouwvakkers aan boord? Dit soort gedachtenexperimenten is voer voor eindeloze discussies, podcasts en blogposts in de welingelichte kringen van de nerdcultuur. The Dweller van ontwikkelaar Forever Entertainment haakt hierop in. Het combineert Indiana Jones en culthorrorfilm Tremors met humor. Jij speelt het monster dat leeft in een ondergronds mijnencomplex. Plots beginnen Lara Croft-achtige avonturiers de rust te verstoren op zoek naar schatten. Het is jouw taak om de grafrovers met je grote muil vol scherpe tanden te verzwelgen. In ruim vijftig levels puzzel je onder andere met rotsblokken om alle indringers op te peuzelen. Vermakelijk en uitdagend, maar na de eerste tien levels is de nieuwigheid er vanaf.

    • Hans Klis