Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl naar de beurs

Er moet 175 miljoen euro worden opgehaald met de beursgang, die in de komende weken zal plaatsvinden.

Een bezorger van Thuisbezorgd.nl Foto: Robin Lonkhuijsen / ANP

Takeaway.com, het moederbedrijf achter maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, krijgt een notering op de Amsterdamse beurs. Daarmee wil het bedrijf in totaal 175 miljoen euro ophalen, zo meldt Takeaway.com dinsdag in een persbericht.

De beursgang vindt in de komende weken plaats, afhankelijk van marktomstandigheden. De opbrengst is bestemd voor nieuwe overnames en de aflossing van schulden. Begin augustus nam Takeaway.com nog de activiteiten van concurrent Just Eat over in Nederland in België. Hiermee was 22,5 miljoen euro gemoeid.

Lees ook: Nog geen winst, wel naar de beurs

Takeaway.com had eind 2015 zo’n 6,8 miljoen actieve gebruikers en boekte in 2015 een omzet van 77 miljoen euro. Toch kwam het op een verlies uit van 19,5 miljoen euro. Het bedrijf werd in 2000 opgericht door de Nederlander Jitse Groen en is in negen Europese landen actief. Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland en Polen zijn de belangrijkste markten.

    • Sjoerd Klumpenaar