documenaire

Marlou van Rhijn, Blade Babe NPO 2, 20.30-21.15u.

Vanavond is de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Rio te zien op NPO 2 (vanaf 23.05 uur). Tijdens die ceremonie zal Marlou van Rhijn (Monnickendam, 1991) de Nederlandse vlag dragen. De bladerunster won op de Spelen van Londen in 2012 goud en zilver op de honderd en tweehonderd meter. Dat was haar eerste echt grote toernooi en de resultaten kwamen toen nog als een verrassing. Dat is nu wel anders. De verwachtingen zijn – net als bij Dafne Schippers vorige maand – torenhoog. Van Rhijn is favoriet voor goud op beide afstanden. Dat is niet gek, want de afgelopen vier jaar heeft de ‘Blade Babe’ meerdere malen haar eigen wereldrecords scherper gesteld. Twee jaar na Londen besluit de perfectionistische Van Rhijn om een eigen sprintcoach te nemen en stapt ze uit de paralympische ploeg, een drastische beslissing. Een team van de NOS heeft haar tijdens de voorbereidingen op de Paralympische Spelen een half jaar gevolgd voor deze documentaire. Van Rhijn vertelt daarin dat ze al maandenlang erg gespannen is. „Nu moet ik laten zien dat mijn beslissingen van de afgelopen jaren de juiste waren.”

    • Auteur Onbekend