Boeken

Barack Obama schrijft naar verwachting ‘meest waardevolle politieke biografie ooit’

De huidige president van de Verenigde Staten kan samen met zijn vrouw de komende jaren tientallen miljoenen verdienen met auteurscontracten.

Barack Obama kan volgens literair agenten uitgroeien tot de meest succesvolle presidentieel auteur aller tijden.
Barack Obama kan volgens literair agenten uitgroeien tot de meest succesvolle presidentieel auteur aller tijden. (AP Photo/Mark Schiefelbein)

Literaire agenten en grote uitgevers schatten dat Barack Obama en zijn vrouw Michelle de komende jaren met auteurscontracten tussen de 20 à 45 miljoen dollar zullen verdienen. Dat schrijft The New York Times.

Of-thee-i-sing

“Hij zal met gemak de meest waardevolle politieke biografie ooit gaan schrijven”, zegt literair agent Raphael Sagalyn over de huidige president van de Verenigde Staten. Sagalyn verwacht dat Obama met een contract van twee à drie boeken ongeveer 30 miljoen dollar zal verdienen, omgerekend 26,7 miljoen euro. Een boek van First Lady Michelle Obama heeft volgens Sagalyn de mogelijkheid om uit te groeien tot ‘de meest waardevolle memoire ooit van een Amerikaanse presidentsvrouw’. “Zij kan schrijven wat ze wil”, vult een andere literaire agent aan.

Na de beëindiging van zijn presidentschap in januari 2017 kan Obama volgens The New York Times uitgroeien tot de succesvolste presidentieel auteur sinds Theodore Roosevelt. Roosevelt is auteur van in totaal 42 boeken. Obama schreef tot op heden drie titels: Dreams from my Father, The Audacity of Hope en Of Thee I Sing. Van die drie titels verkocht hij bij elkaar zo’n vier miljoen exemplaren, goed voor zo’n acht miljoen euro aan inkomsten.