Alsof je een mistige snelweg ziet

Nieuwe Games

Zin in een frisse blik? Speel in plaats van de Indiana Jones-held eens het monster, en kies voor de verandering voor een ruimtegame zónder spectaculaire explosies. En geef Donkey Kong een make-over door in de huid van een heks te kruipen.

Als we iets geleerd hebben van schurken in Star Trek, Star Wars of Stargate is het dit: het heelal verover je planeet voor planeet. Zo doe je dat dus ook in Auralux: Constellations, het tweede deel in een reeks strategiegames. Verwacht geen Mass Effect- of Battlefront-achtige verhaallijn of graphics. Dit is een spel dat zo eenvoudig mogelijk conflicten wil uitbeelden. In honderdvijftig single player-levels verover je planeten door je ruimteschepen daarnaartoe te sturen. Die voertuigen maakt een aardkloot automatisch aan. De ruimtestrijd voer je met een simpele klik. Geen explosies, brokstukken of schreeuwen-in-de-ruimte-die-je-toch-niet-hoort. Je ziet lichtpuntjes van planeet naar planeet migreren, alsof je boven een mistige snelweg hangt en alleen de koplampen ziet. Gek genoeg is deze ietwat uitgeklede manier van planetair oorlog voeren heerlijk. Geen moeilijke opties, maar rechttoe-rechtaan actie. Let wel, Auralux: Constellations is verre van innovatief – al is de multiplayer een fijne toevoeging. Dit is gewoon een opgepoetste versie van de klassieke en tijdrovende, verslavende flash game Star Baron. Alleen dan op je smartphone.

    • Hans Klis