wielrennen

Ploeg van Saronni krijgt Chinese hoofdsponsor

De Italiaanse wielerploeg Lampre-Merida krijgt een Chinese hoofdsponsor. Teambaas Giuseppe Saronni ondertekende in Beijing een contract met TJ Sports, een bedrijf dat in China een geldschieter gaat zoeken voor de ploeg. Dat betekent dat volgend jaar voor het eerst een team met een Chinese licentie zal meerijden in de UCI WorldTour. De Chinese overheid wil fietsen aanmoedigen. Een ‘eigen’ WorldTour-team is daarbij een hulpmiddel. De ploeg blijft voorlopig wel eigendom van voormalig wereldkampioen en Girowinnaar Saronni. Het Italiaanse Lampre heeft zich ontwikkeld tot een internationaal team waarbij renners uit onder meer Azië en Afrika rijden. De Zuid-Afrikaanse kopman Louis Meintjes won dit seizoen al verschillende wedstrijden en eindigde als achtste in de Tour. (ANP)