Venus Williams uitgeschakeld in vierde ronde US Open

Bij de mannen wisten Juan Martín Del Potro en Stan Wawrinka door te dringen tot de kwartfinale.

De als zesde geplaatste Williams moest het hoofd buigen voor de Tsjechische Karolina Pliskova. Foto: Geoff Burke / USA TODAY Sports

De 36-jarige tennisster Venus Williams is maandag in de vierde ronde van de US Open in New York uitgeschakeld. De 24-jarige Tsjechische Karolina Pliskova rekende in drie sets af met de ervaren Amerikaanse: 4-6, 6-4, 7-6 (3).

Williams en Pliskova schotelden het publiek bijna 2,5 uur lang een spannend duel voor. Nadat Williams de eerste set met 6-4 naar zich toetrok, verspeelde ze in de tweede set een 3-1 voorsprong. In de derde set kon Pliskova een 4-2 voorsprong niet afmaken, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen.

Williams, die het toernooi won in 2000 en 2001, was als zesde geplaatst, Pliskova als tiende. Voor de kwartfinales plaatsen zich inmiddels Caroline Wozniacki (Den), Anastasija Sevastova (Let), Roberta Vinci (Ita) en Simona Halep (Roe).

Del Potro en Wawrinka naar kwartfinales

Bij de mannen plaatsen de Argentijn Juan Martín Del Potro en de Zwitser Stan Wawrinka zich maandag voor de kwartfinale. Del Potro deed dat nadat zijn als achtste geplaatste tegenstander, de Oostenrijker Dominic Thiem, in de tweede set geblesseerd moest opgeven bij een stand van 6-3, 3-2 in het voordeel van Del Potro.

De als derde geplaatste Wawrinka won van Illia Martsjenko uit Oekraïne in vier sets: 6-4, 6-1, 6-7 (5), 6-3. Wawrinka staat voor de vierde keer op rij bij de laatste acht op de US Open. Hij ontmoet De Potro in de kwartfinale.

Novak Djokovic (Ser), Jo-Wilfried Tsonga (Fra), Lucas Pouille (Fra) en Gaël Monfils (Fra) plaatsen zich eerder al voor de kwartfinales. De resterende twee plaatsen worden ingenomen door de winnaars van de duels Kei Nishikori (Jap) - Ivo Karlovic (Kro) en Grigor Dimitrov (Bul) - Andy Murray (G-B).