Turkije

Man R’dam vast om bedreiging na coup

Een 42-jarige Rotterdammer is maandag aangehouden in verband met de spanningen binnen de Turkse gemeenschap na de mislukte coup in Turkije. Dat meldt de politie. De man wordt verdacht van opruiing, bedreiging en vernieling, onder andere op sociale media. Het is de eerste arrestatie als gevolg van de spanningen. Sinds de couppoging is 175 keer aangifte gedaan. Ongeveer de helft daarvan gaan over uitlatingen op sociale media. De politie in Rotterdam heeft een team ingesteld om de meldingen te onderzoeken. De arrestatie is ook een signaal naar de Turkse gemeenschap hier in Nederland, zegt een woordvoerder van de politie in Rotterdam: los de onderlinge spanningen op, daar willen we ook bij helpen, maar wij handhaven intussen de regels in Nederland. Volgens de woordvoerder is het aannemelijk dat er nog meer arrestaties zullen volgen. (NRC)