Theaterfotografie

Erik Franssen wint fotografieprijs

Erik Franssen is de winnaar van de Nikon Theaterfotografieprijs. Hij krijgt de prijs voor zijn scènefoto’s van de voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug? van het Zwolse poppentheatergezelschap Gnaffel.

Franssen, die is afgestudeerd als docent beeldende kunst, werkt als zelfstandig theaterfotograaf, vormgever en cineast. Volgens de jury waren zijn foto’s technisch niet de sterkste, maar raakten zij de jury wel diep. De jury noemde de fotoserie van de poppenvoorstelling een „dubbele uitdaging”. Een foto is al een stilstaand, levenloos beeld, maar de poppen zijn ook nog eens dode objecten. Franssen moest als het ware werken met ‘dubbel dood’. Des te meer prijst de jury de levendigheid van de foto’s. Het prijzengeld van 2.500 euro besteedt hij aan een nieuwe camera. (NRC)

    • Claudia Kammer