Nog altijd een onbevangen rockgroep

Waar Daahoud Salim energie beteugelt, laat Ty Segall zich juist gaan. Soundwalk Collective trilt eerder van de warmte, in een eerbetoon aan The Velvet Underground’s Christa Päffgen.

Mozes and The Firstborn
Mozes and The Firstborn Foto Nick Helderman

Een verstandige beslissing van de Eindhovense rockgroep Mozes and the Firstborn, om drie jaar te wachten met de opvolger van hun debuutalbum. Jonge honden waren het toen, al te gretig om hun muziek op een enthousiast maar onrijp album te zetten. Nummer twee Great Pile Of Nothing laat nog altijd een onbevangen rockgroep horen, die gegroeid is in het vermogen indringende liedjes te schrijven en ze strak en effectief op de plaat te zetten. Op de beste momenten raken ze aan de klasse van buitenlandse voorbeelden als The Posies en Teenage Fanclub, met fanatiek gespeelde powerpop die altijd een ruig randje houdt. Los gespeelde gitaren en een zanger (Melle Dielesen) die het uiterste vergt van zijn stembanden onderscheiden Mozes and the Firstborn van bravere bandjes.