MotoGP

Eerste zege Viñales in Grand Prix Silverstone

De Spaanse coureur Maverick Viñales heeft zondag op Silverstone voor het eerst een Grand Prix in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven. De 21-jarige Spanjaard was met zijn Suzuki de snelste op het Britse circuit voor Honda-coureur Cal Crutchlow, die voor eigen publiek van poleposition vertrok, en Valentino Rossi (Yamaha). De Spanjaard Marc Márquez, die als vierde eindigde, blijft leider in het WK. Viñales rijdt sinds 2015 in de koningsklasse en haalde dit seizoen één keer het podium. De getalenteerde Spanjaard won in de Motor2- en Moto3-klasse zestien keer. In 2013 werd hij wereldkampioen in de Moto3. „Dit is een droom die uitkomt”, zei de Spanjaard na zijn zege. „Ik kwam naar Silverstone met het gevoel dat ik hier kon winnen. Ik dank het team voor zo’n goede motor.” (ANP)