Man overlijdt nadat hij op Wallen vechtpartij probeert te stoppen

Hij probeerde samen met vrienden een groep vechtende mannen uit elkaar te halen.

De Amsterdamse Wallen. Foto: ANP / Koen van Weel

Een man die op zaterdagavond ernstig gewond raakte nadat hij een vechtpartij op de Amsterdamse Wallen probeerde te sussen, is maandagochtend aan zijn verwondingen overleden. Dat maakte de politie maandag bekend.

De vechtpartij brak op zaterdagavond uit op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam tussen “een groep lichtgetinte mannen en drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk”, aldus de politie. Het 32-jarige slachtoffer uit Voorthuizen vierde met vrienden een vrijgezellenfeest en probeerde de vechtende mannen uit elkaar te halen.

De drie mannen keerden zich tegen de groep die de ruzie probeerden te sussen. Er werd flink op het slachtoffer ingeslagen waarna hij hersenletsel opliep. Hij werd door de politie gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Hier heeft hij in coma gelegen tot hij maandagochtend is overleden

Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de mannen maar ze niet kunnen vinden. De politie roept iedereen die iets van de vechtpartij heeft gezien zich te melden bij de politie. Ook is de politie opzoek naar beeldmateriaal van de vechtpartij.

Signalement

De politie heeft een signalement afgegeven van de verdachten. Volgens de politie is één van de drie mannen met het Oost-Europese uiterlijk ongeveer ongeveer dertig jaar, 1.65 meter lang, dun postuur en heeft hij donker haar dat hij in een hanenkam droeg. Hij had een lichtkleurig shirt aan met verschillende kleuren en een donkere spijkerbroek.

De tweede man is gespierd, ongeveer 1.70 meter lang en heeft gemillimeterd donkerblond haar. De laatste man is ongeveer 1.80 meter lang en heeft kort donker haar.