informatief

Brandpunt NPO 2, 20.30 21.20u.

Het actualiteitenprogramma Brandpunt heeft dit seizoen een nieuwe opzet en een paar nieuwe gezichten. Opvallend is vooral de terugkeer naar televisie van Sacha de Boer (49), die in 2013 afscheid nam als anchor van het NOS Journaal. Ze ging zich daarna richten op haar passie fotografie, maar er bleef toch iets kriebelen. De Boer is in het vernieuwde Brandpunt de presentator in de studio en zorgt voor de binding tussen de drie wekelijkse reportages. Die worden nog steeds gemaakt door Henk van der Aa, Liesbeth Staats en Aart Zeeman. Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV: „Ze zullen ook een grotere rol spelen in de verhalen dan ze tot nu toe deden.” Eva Jinek, Patrick Lodiers en Ersin Kiris gaan later dit seizoen meewerken aan het programma. In deze uitzending gaat Liesbeth Staats ‘op safari’ in Portugal. In verschillende streken in Europa waar de bevolking wegtrekt, probeert men op grote schaal wilde dieren te introduceren. ‘Rewilding Europa’ heet de organisatie die safariparken opent en beren, wolven en oerossen uitzet in de vrije natuur om toeristen te trekken. Verder is er een reportage over etnisch profileren.

    • Auteur Onbekend