B-garnituur levert de juweeltjes voor de Goal van het Weekend

Het interlandvoetbal bediende ons dit weekend nauwelijks van bruikbaar materiaal. De goudklompjes werden dit keer gevonden in de lagere regionen.

Van de internationale velden kwam weinig fraais. De interland tussen Ivoorkust en Tanzania bracht dan wel weer wat op: een redelijke carambole van Man City-spits Kelechi Iheanacho. In het kwalificatieduel tegen Mexico nam El Salvador brutaal de leiding door die leuke Mexicaanse keeper Guillermo Ochoa te foppen vanaf elf meter.

Het was dit weekend overigens ook precies 22 jaar geleden dat ene Francesco Totti op 17-jarige leeftijd z’n eerste Serie A-doelpunt liet noteren. Dat was tegen Foggia (1-1), dat zich juist van Bryan Roy had ontdaan en desondanks dat seizoen zou degraderen uit de hoogste Italiaanse liga.

3. Sergio Díaz (Real Madrid B)

Real had een ongewoon rustige transferzomer met louter het terughalen van Alvaro Morata als activiteit. Weinigen zal opgevallen zijn dat in juli 5 miljoen werd betaald voor een 18-jarige Paraguayaan. Sergio Díaz, in eigen land betiteld als meest waardevolle voetballer van Paraguay, debuteerde al op z’n vijftiende in de hoogste divisie aldaar. Voorlopig door Madrid gekoesterd in het beloftenteam, maar laten we de naam maar vast onthouden:

2. Vinícius (Náutico)

Omdat het altijd lekker klinkt om zo’n Braziliaanse speler eens even volledig bij naam te noemen: Vinícius Goes Barbosa de Souza. Pas 25 jaar oud maar reeds zo’n typische broodvoetballer. Elk seizoen een andere club, en als het even kan twee. Inmiddels bezig aan zijn tweede dienstverband bij Náutico nadat Atlético Paranaense na negentien wedstrijden wel weer genoeg wist en hem op de verhuurlijst zette. Aan Vinícius’ rechter buitenkantje kan het in elk geval niet liggen:

1. Juan Neira (Mineros de Zacatecas)

Wat echt, écht jammer is: deze ‘scorpio’ werd niet dít weekend gescoord. Helaas kwam deze golazo een weekje te laat doorsijpelen op het web. En regels zijn regels: de goals in uw favoriete maandagochtendrubriek moeten in het afgelopen weekend gemaakt zijn. Ook als ze op het tweede niveau in Oekraïne vallen. Eveneens uit de B-garnituur: dé goal van dit weekeinde. En wat een heerlijk doelpunt is het, evenredig aan de schoonheid van de naam van Juan Neira’s club. Smullen:

    • Jules Seegers