Asielzoeker vast voor ‘ernstig zedenmisdrijf’ in Kampen

De man zou in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarig meisje van haar fiets hebben getrokken en zich aan haar hebben vergrepen.

In Kampen is zondagavond een 33-jarige asielzoeker aangehouden op verdenking van “een ernstig zedenmisdrijf” dit weekeinde. De man zou in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarig meisje van haar fiets hebben getrokken en zich aan haar hebben vergrepen. Ook werd een 23-jarige vrouw aangehouden, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Wat er precies met het meisje is gebeurd – sommige media spreken van verkrachting, andere van aanranding – wil de zegsman niet vertellen. Dergelijke informatie is informatie over de dader en wordt vanwege het onderzoek daarom niet gedeeld. Wel bevestigt hij dat de man woont in het asielzoekerscentrum in Dronten, zo’n 15 kilometer verderop.

Het delict vond volgens de politie plaats rond 3.00 uur, toen het meisje langs een benzinepomp reed. Na de daad sloeg de asielzoeker, die in het asielzoekerscentrum in Dronten woont, op de vlucht. De politie begon daarop een grootschalig onderzoek dat naar de verdachte leidde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

    • Joost Pijpker