Benzinestation bij Gouda uitgebrand na opzettelijke aanrijding

Volgens de politie reed een 33-jarige man uit Almere met opzet in op een pomp. Buiten de man raakte niemand gewond.

Het benzinestation De Andel bij Gouda brandde volledig uit. Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Langs de A12 bij Gouda is zaterdagavond een benzinestation volledig uitgebrand. Volgens de politie gaat het om tankstation De Andel.

Volgens de politie reed een 33-jarige man uit Almere opzettelijk en met hoge snelheid in op een pomp, waarna onmiddellijk brand ontstond. De man werd in onbewuste toestand door een medewerker van het benzinestation uit de auto gehaald. Hij liep een gebroken elleboog op. De man, die zichzelf van het leven probeerde te beroven, wordt verdacht van poging tot doodslag en brandstichting en zit nog vast. Buiten de man raakte niemand gewond.

Ravage

De brandweer kreeg iets voor middernacht een melding van de brand. Naast het benzinestation is ook zeker één auto volledig uitgebrand. Ook de bijbehorende shop liep brandschade op. Een ooggetuige meldde eerder al dat een auto inreed op de pomp:

Twitter avatar 112NL_info 112Nederland.info Ooggetuige van de #GroteBrand bij tankstation #A12 #Gouda https://t.co/9x5Us6As2Z

De brand was binnen enkele uren onder controle. In de directe omgeving van de brand liggen geen woningen:

Twitter avatar ahayes656 Arthur Hayes #A12 Re 30,3 een #triest aanblik blijft over na grote #brand bij tankstation “De Andel” tussen #Gouda en #Reeuwijk https://t.co/RB7TGaAX5J

De A12 tussen Gouda en Reeuwijk werd door de brandweer meteen in beide richtingen afgesloten. Rond 01.30 uur werd de weg richting Den Haag vrijgegeven. Rond 08.00 uur zijn ook de rijbanen richting Utrecht vrijgegeven, zo meldt de Verkeersinformatiedienst.

    • Etienne Verschuren