Vlaar niet mee met Oranje naar Zweden

De verdediger heeft last van een kuitblessure.

Foto: ANP / Olaf Kraak

Ron Vlaar mist dinsdagavond de uitwedstrijd van het Nederlands elftal in Zweden in de WK-kwalificatie. De verdediger heeft last van een kuitblessure. Dat meldt de KNVB zaterdag. Bondscoach Danny Blind roept geen vervanger op.

Vlaar speelde donderdag al niet in het door Oranje verloren oefenduel met Griekenland. Hij trainde vrijdag wel met de reserves van die vriendschappelijke wedstrijd in Eindhoven.

Het Nederlands elftal verzamelt zich zaterdagmiddag in Amsterdam en traint zondag besloten in Alkmaar. Oranje vertrekt maandag naar Stockholm voor de start van de WK-kwalificatie.

Poule

Het wordt een belangrijke wedstrijd tegen Zweden dinsdag. Nederland zit in een redelijk zware poule en Zweden is zeer waarschijnlijk de concurrent om de tweede plek. De andere landen in de poule zijn Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.

Bestuurlijke chaos

De druk op Blind neemt langzaam toe nadat Oranje niet wist te winnen van Griekenland en de begeleidingsstaf van het elftal uit elkaar valt. Afgelopen week liet Bert van Oostveen weten af te treden als directeur betaald voetbal en kondigde assistent Marco van Basten zijn afscheid aan. Al eerder vertrok Dick Advocaat en liepen de onderhandelingen met Ruud Gullit vast.