Tosca en Anita bij de verjaardag van Michael Jackson

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren. Daartoe speuren ze gewapend met zwaar videogeschut de evenementen af. Van het Broccoli Festival tot de kofferbakverkoop in Cadzand. Van Bach Buiten in Amsterdam-Noord, de Robeco Summer nights tot het Wolfeest in Balloo.

Ach lieve mensen, wat prachtig dat we erbij mochten zijn, de verjaardag van Michael Jackson! Nee, niet in Neverland, maar in The Netherlands, in de gastvrije pro-Michaelgemeente Best. (Iedereen daar noemt de heer Jackson gewoon Michael, zelfs de burgermeester die volgens de organisatie helemaal „into Michael” is, want hij heeft de verjaardagsviering van deze wereldvermaarde poplegende vorig jaar in zijn eigen gemeente „aanschouwd”. Want zoals we allemaal weten kijken burgervaders niet, maar ze aanschouwen! Net als Sint-Nicolaas en Michael Jackson zelf vanaf zijn wolk.

Moonwalkende speculaaspop

Over Sinterklaas gesproken, misschien dat we in de toekomst Sinterklaas kunnen inruilen voor Sint-Michael Jackson. De verjaardag van Michael Jackson mag Best wat populairder worden, want zo druk was het nu ook weer niet in Best. Maar dat zit hem in de opvoeding: we zouden op de basisschool al moeten beginnen de kinderen te onderwijzen over het culturele erfgoed van ons eigentijds icoon, onze moonwalkende speculaaspop Sintermichael schijnt door de bomen!

Er was een Mies Bouwmanwaardig onthaal van Michaelfans op de parkeerplaats van de McDonald’s in Best. En daarna een geweldig feest! Heerlijk wat ze daar beneden de Moerdijk allemaal bij elkaar carnavallen halverwege de vastentijd.
Ja, in de zomer mag er toch ook Best iets gevierd worden, het duurt nog zolang voordat het Sinterklaas en Moederdag is. Goed initiatief daar in Best.

Ik vind het in elk geval Best hoopvol. Gefeliciteerd Best, vooral doorgaan! Trouwens, wij hebben er best een aardig videoverslag van gedingest. Nu ja, zie maar…

    • Anita Janssen & Tosca Niterink