In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s uit de duizenden foto’s die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
Er ligt een christusbeeld op tafel voorafgaand een begrafenis van slachtoffers van de aardbeving in Amatrice, Italië.
Reuters / Emiliano Grillotti
De Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft zijn ogen op de bal in zijn partij tegen de Oezbeek Denis Istomin op de US Open.
AFP / Timothy A. Clary
Een man schikt het haar van een levensechte sekspop op de Adult Asia Expo in Hong Kong.
AFP / Isaac Lawrence
Hillary Clinton begroet Dale Barnett, de nationale commandant van veteranenorganisatie American Legion, in Cincinnati, Ohio.
Reuters / Bryan Woolston
Een inwoner van dorpje Buñol bekijkt de tomatenprut van het jaarlijkse tomatengevecht. Het Tomatina-festival vindt plaats op de laatste woensdag van augustus.
AFP / Biel Alino
Er drijven duizenden dode vissen in het Maninjaumeer op Sumatra. Ze stierven aan een zuurstoftekort na een plotselinge verandering van de waterkwaliteit.
Antara Foto / Muhammad Arif Pribadi via Reuters
In de woestijn Black Rock in de Amerikaanse staat Nevada zijn sinds zondag zo'n zeventigduizend man bijeen voor de dertigste editie van het pop- en kunstfestival Burning Man.
Reuters / Jim Urquhart
Vluchtende strijders van IS hebben in Qayyarah oliebronnen in brand gestoken. Het Irakese leger heroverde de in een olierijke regio gelegen stad aan de Tigris op IS.
AFP / Safin Hamed
Bij een onweer zijn eind vorige week 323 Noorse rendieren door de bliksem getroffen. Jagers vonden de dieren vrijdag in het natuurgebied Hardangervidda in het zuiden van Noorwegen, tussen Oslo en Bergen.
AFP / Norwegian Environment Agency / Haavard Kjontvedt
De Britse prinses Anne spreekt met Russische veteranen bij een kranslegging ter herdenking van Operatie Dervish, het eerste geallieerde Arctische konvooi naar de Noordelijke havenstad Archangelsk tijdens de Tweede Wereldoorlog,
Reuters / Maxim Zmeyev
Britney Spears tijdens haar optreden op de MTV Video Music Awards.
Charles Sykes / Invision / AP
Maandag zijn in veertig afzonderlijke reddingsoperaties 6.500 bootvluchtelingen tussen Libië en Italië van gammele bootjes uit zee gehaald. Niet eerder werden zo veel vluchtelingen op één dag gered.
AP / Emilio Morenatti
Een deelnemer aan de moeraszwemwedstrijd World Bog Snorkelling Championships in Wales. De zwemmers moeten zonder de gewone zwemtechnieken zo snel mogelijk twee maal 60 meter door het veen zien te zwemmen.
AFP / Geoff Caddick
Jonathan Paredes duikt van een 27-meter hoog platform bij een klifduikwedstrijd in Polignano a Mare in Zuid-Italië.
AFP / Dean Treml / Red Bull
Verkleed als filmhelden nemen deze mensen deel aan de viering van Santa Rosa de Lima in Peru.
Reuters / Mariana Bazo
Langs de Baltische kust in Estland brandden vorig week honderden vuren. De eeuwenoude maritieme traditie wordt nu ingezet om aandacht te vragen voor het klimaat. Het plan is om in 2018 rond de gehele Baltische Zee een ring van vuren te realiseren, zegt blogger en initiatiefnemer Mairold Vaik.
AFP / Raigo Pajula
Geoogste rode pepers drogen in de zon in Kilis in Turkije.
Reuters / Umit Bektas
Een man poseert voor een foto op een lege weg in Hangzhou in China. Vele wegen zijn afgesloten in verband met de G20-top in Hangzhou.
Reuters / Aly Song
Aanhangers zwaaien met een Trump-pop in het publiek tijdens de toespraak van de Republikeinse presidentskandidaat in Phoenix, Arizona, woensdag enkele uren na zijn bezoek aan Mexico.
Ralph Freso / Getty Images / AFP