Hoe zorg ik dat mijn vrouw mijn broeken niet slordig vindt?

Moderedacteur Milou van Rossum geeft antwoord op modekwesties. Zodra je zelf de eerste uiterlijke tekenen van slijtage krijgt, staat ‘coole kleding’ vaak armoedig.

Foto: Flickr / Nicoline Wouterlood (CC BY-SA 2.0)

Mijn echtgenote heeft commentaar op mijn kleding, ze vindt dat ik er ‘te scruffy’ bij loop. Het gaat dan voornamelijk om de broeken, die kennelijk slordig van het middel afhangen. Waar koop ik de broeken waarmee ik mijn vrouw tevreden hou? Dat vraagt S.P. (45, naam bekend bij de redactie).

Het antwoord

Ergens tussen de 40 en 50 jaar komt voor bijna iedereen (m/v) het moment waarop dingen die eerst nog prima stonden opeens niet meer staan. Heel korte rokjes, broekjes en T-shirts met lollig gedoe erop en laaghangende broeken, natuurlijk. Maar ook: zichtbaar ingedragen of in de fabriek ‘oud’ gemaakte T-shirts en broeken, kale schoenen. Zodra je zelf de eerste uiterlijke tekenen van slijtage krijgt (sorry), staat ‘coole kleding’ vaak armoedig. Wat u nodig heeft, zijn verse, schone broeken.

De vorige modekwestie: Welke merken zijn geschikt voor vijftigplussers?

Het klinkt alsof u uw broeken een maat of model te wijd koopt. Probeer eens een broek die aansluit in de taille en vrij smalle, maar geen strakke pijpen heeft. De keten Cos heeft betaalbare ‘cleane’ broeken, maar zorg wel dat de stof niet te dun is. Als u meer geld wilt uitgeven is het een idee te kijken bij een designermerk als Paul Smith, Maison Margiela, Dries Van Noten of Comme des Garçons: tussen alle supermodieuze stukken zijn altijd mooie, degelijke, vrij tijdloze broeken te vinden. De stevige, donkere jeans van APC zijn een goed alternatief voor gebleekte. Als u niet van winkelen houdt, is mrporter.com een aanrader; ‘style and fit advice’ 24/7 bereikbaar.

Tot slot: laat pijpen bij een kleermaker op de goede lengte maken – te lang is slordig. En: strijken helpt. Enorm.

    • Milou van Rossum