Dodental explosie Filippijnse stad Davao loopt op tot twaalf

Of de explosie het werk van terroristen is geweest, wil de politie nog niet zeggen.

De Filippijnse president Rodrigo Duterte. Foto Lean Daval Jr / Reuters

In de Filippijnse stad Davao City zijn vrijdag tenminste twaalf mensen om het leven gekomen bij een explosie op een nachtmarkt. Zeker 60 mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, zo schrijft The Straits Times.

Of de ontploffing het werk van terroristen is geweest, wil de politie nog niet zeggen. Volgens ooggetuigen is de explosie niet veroorzaakt door een lekkende brandstoftank of een ontplofte gasfles. Daar zou de impact van de knal namelijk te groot voor zijn geweest. Uit het eerste onderzoek zou blijken dat er scherven van granaten zijn aangetroffen, aldus persbureau AFP.

Davao City is de thuisstad van de Filippijnse president Rodrigo Duterte. De president was tijdens de ontploffing in Davao City, maar niet in de buurt van de rampplek. Ondertussen zou hij wel gearriveerd zijn op de plaats waar de explosie gebeurde.

    • Maarten Back