Zeker tien bankmedewerkers ziek door kapotte airco

Tien mensen zijn ter plaatse behandeld en afgevoerd naar het ziekenhuis.

Exterieur van een Rabobank-filiaal.
Exterieur van een Rabobank-filiaal. Foto Catrinus van der Veen / ANP

Bij een filiaal van de Rabobank in Leeuwarden zijn vrijdag mensen onwel geworden door een probleem met de airconditioning. Tien mensen zijn ter plaatse behandeld en afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat meldt de brandweer.

Twitter avatar BrandweerFrl Brandweer Fryslân Op het Beursplein in Leeuwarden zijn enkele mensen onwel geraakt door nog onbekende stof. We zijn met meerdere hulpverleners ter plaatse.

Waarschijnlijk is er iets misgegaan tijdens het werkzaamheden aan de airco, waardoor er een chemische stof vrijkwam. Dit leidde tot tranende ogen en ademhalingsproblemen bij medewerkers, die de geur tegenover de Leeuwarder Courant omschreven als die van aceton. Het pand aan het Beursplein moest worden ontruimd, maar is volgens de brandweer inmiddels weer vrijgegeven.

Twitter avatar BrandweerFrl Brandweer Fryslân Gebouw Beursplein #Leeuwarden is weer vrijgegeven. Einde berichtgeving incident.

Behalve personeel van de Rabobank waren er ten tijde van het incident ook medewerkers van callcenter Cendris in het pand aanwezig. De onwel geworden werknemers zijn opgevangen in het Oranje Hotel.

Naar de precieze oorzaak van het incident wordt nog onderzoek gedaan. Er is een adviseur gevaarlijke stoffen naar het pand gestuurd.