UEFA-verkiezing

Duitsland laat Van Praag vallen

De Duitse voetbalbond DFB geeft bij de voorzittersverkiezing van de Europese voetbalbond UEFA zijn stem niet aan Michael van Praag. De Sloveen Aleksander Ceferin krijgt nu de voorkeur, meldde de bond vrijdag na een bestuursvergadering. De DFB had in een eerder stadium zijn voorkeur voor de Nederlandse voorzitter van de KNVB uitgesproken, maar is van mening veranderd. De bond heeft zich laten overtuigen door het manifest van Ceferin. De UEFA kiest op 14 september in Athene een nieuwe voorzitter. Er zijn drie kandidaten voor de opvolging van de vertrokken Michel Platini. De derde gegadigde is de Spanjaard Angel Maria Villar. Ceferin lijkt de favoriet voor de verkiezing. Van Praag liet vorige week weten dat hij rekent op de stem van 27 of 28 landen. Dat is ongeveer de helft van de 55 bij de UEFA aangesloten bonden. De Amsterdammer baseerde dat op gesprekken met afgevaardigden, maar gaf ook aan dat het een beetje gissen blijft wie op hem zal stemmen. (ANP)

    • Steven Verseput