Tientallen studenten ziek tijdens introductiekamp

De jongeren hebben last van lichte koorts, overgeven en diarree. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Het I/O gebouw Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Foto Sash Alexander / ANP

Tientallen studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn donderdagmiddag ziek geworden tijdens hun introductiekamp. Dat meldt GGD Gelderland-Zuid vrijdag. De jongeren hebben volgens de GGD het norovirus opgelopen.

Na een melding dat de jongeren last hadden van lichte koorts, overgeven en diarree, gingen ambulances en een infectiearts rond 08.00 uur langs bij de zieken om te kijken wat er aan de hand was. De GGD zegt dat vijftig leerlingen ziek zijn geworden. Er hoefden geen mensen naar het ziekenhuis te worden overgebracht.

‘Situatie onder controle’

In totaal waren 500 eerstejaars studenten mee op introductiekamp. “De situatie lijkt onder controle en de zorg is in gang gezet”, aldus de GGD. Ouders en verzorgers zijn ingelicht. De leerlingen wordt aangeraden voldoende te drinken en rust te nemen.

De HBO-studenten verbleven in een tent op sportpark De Winkelsteegh in Nijmegen. Naar de oorzaak van de ziekteverschijnselen wordt momenteel nog meer onderzoek gedaan. “Zodra de uitslag bekend is worden alle betrokken studenten geïnformeerd via een brief”, aldus de GGD.

Norovirus

Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat via water of voedsel wordt overdragen. Vrijdag was de laatste dag van de introductieweek, die nu dus voorbij is. In totaal namen 6.500 eerstejaars studenten deel aan de week.

    • Casper van der Veen