Schendt dit de privacy?

Deze week, op 31 augustus, diende een kort geding van Mohammed Rashid tegen de Volkskrant. Tot zijn schrik stond Rashid medio augustus op de voorpagina, ter illustratie bij een verhaal over de veiligheid van Schiphol.

Op de voorpagina van de Volkskrant sta ik, als moslim met baard, duidelijk in beeld, met naast mij een zwaar bewapende agent en daarachter een soldaat met een machinegeweer. De bijbehorende titel luidt: Is Schiphol nog wel veilig? (...) Dit soort foto’s openen de deur naar angst en verdere polarisering binnen de samenleving.

Mohammed Rashid

Dingen die wel gebeuren niet laten zien omdat het stigmatiserend zou kunnen zijn, vind ik principieel onjuist.

Philippe Remarque, hoofdredacteur de Volkskrant

Ik kan me de reactie van de man dondersgoed voorstellen. Je gaat voorbij aan het vrij suggestieve karakter dat een foto kan hebben.

Paul van Gessel, directeur van RTV Noord-Holland en AT5