Koningsdag 2017 in Tilburg

Dit is de derde keer dat Koningsdag op 27 april wordt gevierd. In 2017 valt Koningsdag op een donderdag.

Foto Remko de Waal / ANP

De koninklijke familie viert volgend jaar Koningsdag in de gemeente Tilburg. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend.

Het afgelopen jaar werd Koningsdag nog in Zwolle gevierd. Toen kreeg Willem-Alexander de Zwollenaars nog achter zich door in zijn toespraak te verwijzen naar een liedje van het cabaretduo Van Kooten en De Bie: “Zwolle zonder dollen is een einde stad. En dat zeg ik uit de bodem van mijn hart”, zei de koning toen.

Koningsdag heet zo sinds 2014 en wordt gevierd op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. De zoon van prinses Beatrix en wijlen prins Claus is sinds april 2013 Koning der Nederlanden. Voorheen werd de feestdag gevierd op 30 april en daarvoor op 31 augustus en stond die bekend als Koninginnedag (1891-2013) en daarvoor als Prinsessedag (1885-1890). In 2017 valt Koningsdag op een donderdag.